Nieuwsbrief maart 2019

Printen
Indien u problemen heeft om dit email bericht in uw mail programma te lezen, klik dan hier om de on-line versie te lezen.
Nieuwsbrief Een Liefdevolle Herinnering
nieuwsbrief maart 2019

Beste Bezoeker. 
In deze nieuwsbrief houd ik u graag op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen rond afscheid en met name rond het vak afscheidsfotograaf.
Deze nieuwsbrief inspireert en motiveert u hopelijk om een moeilijk onderwerp als de dood en afscheid nemen bespreekbaar te maken. Reacties zie ik graag. Stuur mij daarvoor een mail aan: 
Ik hoop dat er een mooie uitwisseling van ervaringen ontstaat.

Ellen Teunissen, Afscheidsfotograaf in de breedste zin van het woord

Ellen TeunissenHet gezicht achter een Liefdevolle Herinnering is Ellen Teunissen.
Fotograferen van een met zorg vormgegeven dag van de uitvaart is dankbaar werk.
De foto's, mooi verwerkt in een herinneringsboek, blijken keer op keer troostend.
Met 'afscheidsfotograaf in de breedste zin van het woord' bedoel ik onder andere de mogelijkheid voor een levensportret.
Onder een levensportret vallen eigenlijk alle portretfoto's die gemaakt worden om een herinnering vast te houden aan een belangrijk moment dat niet meer terugkomt. Wanneer we op een zekere leeftijd komen of bijvoorbeeld door ziekte het afscheid in zicht komt is het mogelijk om voor het nageslacht een mooi portret achter te laten. Dit geldt ook wanneer je voor een ingrijpende behandeling staat en voor jezelf de herinnering wilt vasthouden.

Wanneer er geen recente portretfoto voor handen is kan ik een foto van een andere gelegenheid bewerken om bij de uitvaart te kunnen projecteren of om op de kist te zetten.

Elfjes

Elfjes zijn gedichten van 11 woorden volgens de stijlvorm: één woord, twee woorden, drie woorden, vier woorden, één woord. Eerder plaatste ik op mijn website al een tiental elfjes geschreven door José Kodden, met bijpassende foto’s uit mijn portfolio daarbij.

Soms maakt ik een foto waar spontaan een elfje bij ontstaat. Deze keer waren het er zelfs vier. Hieronder het laatste Elfje:

Klein

Klein
Handje vol
Zo ontzettend welkom
Droom uit elkaar gespat
Leegte

Een Liefdevolle Herinnering - Klein


(Deze en alle andere Elfjes kunt u vinden onder het kopje Gedichten op mijn website)

BLOG: COMPLIMENT EN BEVESTIGING

Onderstaand (een deel van) mijn meest recente blog.
Een paar maanden geleden werd ik benaderd door een zoon met de vraag om een fotoreportage te maken tijdens het afscheid van zijn vader. Er werd voor foto’s gekozen omdat de broer van vader erg ziek was en daardoor te zwak om de uitvaart bij te wonen.
Dat de foto’s ook waardevol zouden kunnen zijn voor deze zoon, zijn broers en zussen werd weggewuifd.
 
Roodborstje op uitvaartkist
 
Lees de rest van het blog

BEKWAAM AFSCHEIDSFOTOGRAAF

De mensen die mij langer kennen weten dat ik gefascineerd ben door vlinders. De vlinder is een insect dat gedurende haar korte leven een wonderbaarlijke transformatie doormaakt van eitje naar rups, via pop, naar vlinder.
Voor veel mensen hebben vlinders een symbolische waarde. Ik heb hier een blog over geschreven, “de vlinder en haar symboliek”, welke op mijn website te lezen is. Algemeen wordt de vlinder gezien als het symbool van de onsterfelijke ziel en voor de kortstondigheid van het leven, vanwege haar teerheid en korte levensduur.
 
Een Liefdevolle Herinnering - Vlinder

Vijf jaar lang heb ik intensief vlinders gefotografeerd. De vlinders hebben mij geduld geleerd, ik leerde wachten op het juiste moment van afdrukken. Ik heb goed leren kijken naar composities en de mooie details om vervolgens snel te reageren op de vaak bijzondere maar kortdurende poses. Vlinders zitten nu eenmaal zelden lang stil.

De ervaring die ik heb opgedaan bij het fotograferen van de vlinders kan ik heel goed benutten bij mijn afscheidsfotografie. Het zien van bijzondere momenten en het geduldig wachten op het juiste moment van afdrukken, mooie details vast kunnen leggen en snel kunnen reageren op unieke momenten is ook bij uitvaartfotografie van het grootst belang.
Hierdoor heb ik al veel nabestaanden een mooie Liefdevolle Herinnering mogen aanbieden waar zij troost uit putten.

BESTUURSWISSELING NCVA

Logo NCVA
Vanaf de start, eind 2016, ben ik betrokken bij het Nederlands Collectief Van Afscheidsfotografen (NCVA). Het NCVA heeft als doel afscheidsfotografie bekender te maken bij de consument en branchegenoten en wil verbinding bevorderen tussen afscheidsfotografen. De consument geven we informatie over de mogelijkheden van afscheidsfotografie. De uitvaartondernemers maken we graag bewust van het belang van een professionele reportage.
Als afscheidsfotografen willen we van elkaar leren, elkaar versterken en zo nodig vervangen of ondersteunen als second shooter.
 
Leden van het Nederlands Collectief van Afscheidsfotografen

In februari 2019 heeft er binnen het NCVA een bestuurswisseling plaatsgevonden: Gwendolyn Pieterse is in plaats van Gonny Helfrich nu voorzitter, Frea Elders is penningmeester gebleven, in plaats van Yvette Vlaar ben ik als secretaris aangetreden, Annet van Reijdt is aangebleven en samen met nieuw bestuurslid Rob de Joode algemeen bestuurslid.

We hebben afgelopen jaar veel kunnen ondernemen met het toen nog kleine leden aantal. Een beknopt overzicht:
  • In maart organiseerden we een themadag over kinderuitvaarten in Delft
  • In maart heeft Gonnie het doel van het NCVA mogen toelichten bij de BGNU
  • In april waren we aanwezig bij de Vakgenotendag in Driebergen
  • In juni hebben we met elkaar een informatieve dag op de natuurbegraafplaats in Schaijck gehad
  • In september hadden we tijdens de VTU Vakdag in Gorinchem een stand en expositie met 25 afscheidsfoto’s waar het publiek uit mocht kiezen voor de "Afscheidsfoto van het jaar 2018", de NCVA leden maakte sfeerbeelden van deze dag voor het VTU…
Het ledenaantal is afgelopen jaar flink gestegen. We gaan er met elkaar flink de schouders onder zetten om zo nog meer van ons te kunnen laten horen. 
Ben je zelf afscheidsfotograaf en denk je erover om je bij de NCVA aan te sluiten stuur dan een mail naar:
 

LIEFDEVOLLE GROET UIT ZEIST

Slot Zeist bij nacht

Voor alle lezers van deze nieuwsbrief rest mij nog iedereen een warme groet te sturen uit het mooie Zeist. Deze foto heb ik recent genomen tijdens een mooie avond wandeling die ook rond het Slot Zeist voerde. Geniet er van.


Een Liefdevolle Herinnering

Ellen Teunissen
---
-"De foto’s zijn echt heel troostend geweest en hebben mij geholpen bij alle emoties die zijn losgekomen."
-"Jouw persoonlijke betrokkenheid hebben we zeer gewaardeerd."
Arrow"Het is een prachtig album geworden en ook de bij het foto album ontvangen usb-stick waarin de foto's tevens in een diavoorstelling compleet met de bij de ceremonie gedraaide muziek worden getoond is indrukwekkend."
facebookwww.eenliefdevolleherinnering.nl | Stuur een mail
Indien je geen prijs stelt op het ontvangen van deze nieuwsbrief, schrijf je dan hier uit.
Nederlands Collectief Van Afscheidsfotografen
Statpicture

Plaats reactie